Film / Films

Under Suspicion

recensie: Under Suspicion

.

Er zijn twee jonge meisjes verkracht en vermoord op Puerto Rico. Henry Hearst, een steenrijke advocaat (Gene Hackman), wordt van de moorden verdacht omdat hij degene was die het lichaam ontdekte van het tweede meisje.

Hij wordt verhoord door zijn oude makker Victor Benezet (Morgan Freeman) en diens iets te enthousiaste collega Felix Owens (Thomas Jane, bekend van Deep Blue Sea). In een paar fascinerende flashbacks laat regisseur Hopkins zien dat herinneringen selectief zijn, en onder druk gemakkelijk kunnen veranderen.

Al gauw wordt duidelijk dat Under Suspicion geen standaard-politiefilm is waarin de misdaad zo snel mogelijk moet worden opgelost; de film gaat vooral over het verbale en psychologische gevecht dat Hackman en Freeman voeren. Stukje bij beetje komen de geheimen van beide mannen naar boven.

Ondanks het acteerwerk van beide meesters en de broeierige sfeer blijft er aan het eind toch een onbevredigend gevoel achter. Wat wil de film nu precies zeggen? Wat is het nut van bepaalde scènes? En vooral: waarom gedragen de personages zich zoals ze zich gedragen?