Film / Films

Blunder na blunder

recensie: Veep

.

De leukste politieke satire van dit moment heet Veep, een serie van Armando Iannucci voor het Amerikaanse betaalkanaal HBO.

~

In het tweede seizoen lijkt haar machtsbasis zich enigszins te verbreden. Haar partij lijdt bij een tussentijdse verkiezing een verpletterend verlies. Uit onderzoeken blijkt dat de inzet van de veep een nog groter verlies heeft voorkomen. Meyer wisselt de portefeuille voedselveiligheid in voor buitenlands beleid en dat is vragen om moeilijkheden.

Tijdens een werkbezoek aan een boerenmanifestatie moet ze commentaar geven op de Joods-Palestijnse kwestie nadat haar dochter een anti-Israelische film de hemel in heeft geprezen en een Iraans vriendje blijkt te hebben. Met op de achtergrond een geroosterd varken aan het spit spreekt ze de verzamelde pers toe. Een niet zo kosher beeld dat tot grote paniek leidt bij alle adviseurs.

Felle oneliners
Zo stapelt Meyer zelf blunder op blunder en reageert ze zich in felle oneliners af op haar eveneens stuntelende staf. Directe toegang tot de president wil ook dit seizoen niet lukken. Met de nieuwe seniorstrateeg van het Witte Huis voert ze een strijd op leven en dood. Het tempo van de grappen en scheldkanonnades blijft ook dit seizoen hoog. Veep blijft ook dit seizoen behoren tot één van de betere komedies van vandaag de dag.