Muziek / Concert

Magische droom in EKKO

recensie: Oscar and the Wolf

Met een dik debuut en met een geslaagde show op Lowlands dit jaar kregen we al een voorproefje van de ‘nieuwe’ Oscar and the Wolf. Waar frontman Max Colombie eerder in een andere formatie dromerige indiepop maakte, is de band dit jaar een totaal andere kant op gegaan. Het geheel is sexier, dansbaarder en intenser.

~

Aan de intense set wordt nog een extraatje toegevoegd: met een stukje ‘Be Faitful’ van Fatman Scoop en een eigen versie van ‘Jenny From the Block’ van Jennifer Lopez kan deze avond niet meer stuk. Het is mooi om te zien hoe Colombie helemaal losgaat, inclusief hiphopdansjes en korte raps. Als slotnummer kiezen de heren voor nog een cover, namelijk de versie van ‘Freed From Desire’ van Gala, die ze eerder dit jaar ook op 3voor12 radio lieten horen. Ze hebben er een langzame versie van gemaakt, die niet onprettig is om te horen. Een beetje ongemakkelijk is het wel wanneer de band niet weet waar ze het podium afmoet, dus de toegift volgt al gauw.

Hitje ‘Princess’ wordt ingezet, na de mededeling dat ze zo meteen toch echt door het publiek de zaal moeten verlaten. Grappig is het wel, want volgens mij heeft EKKO ook een backstage? ‘Princess’ is een meer dan waardige afsluiter: de aanstekelijke beat in het refrein vraagt naar meer. Het is dan ook jammer dat Oscar and the Wolf na een ruim uur concert moet stoppen, want wat een krachtige show was het …