Muziek / Concert

IJzersterk duo

recensie: Dave McGraw & Mandy Fer

In het Witte Kerkje in Terheijden huist nu voor het tweede seizoen het podium Puur Wit. Er wordt gestart met Dave McGraw & Mandy Fer, die met een tour rond hun tweede album een serie kwalitatief hoogstaande optredens geven.

Het duo McGraw & Fer toerde in 2012 reeds door ons land. Nu, met het verschijnen van hun tweede duo-plaat Maritime, is het opnieuw tijd Nederland aan te doen.

Serenade

~

Voor de pauze voert Sijpkens zijn show op met het menselijk carillon, gevormd door het publiek dat voor de gelegenheid ieder een belletje heeft gekregen van vijf verschillende tonen. Gezamenlijk wordt er vermakelijk gespeeld terwijl Sijpkens het orgel bespeelt en het publiek dirigeert. Dave McGraw & Mandy Fer amuseren zich zichtbaar en genieten met volle teugen. Gelukkig blijft er nog voldoende tijd over voor de nieuwe liedjes van McGraw & Fer. De tweede set is van even hoog niveau als het intense spel van de eerste set. Zo horen we ‘Dark Dark Woods’ en ‘Rain on the Rosemary’ van het nieuwe album Maritime in uitmuntende live-versies voorbij komen. De stemmen van beiden schitteren in het (voornamelijk) zelf geschreven repertoire.

Twee covers passeren de revue. Het afsluitende, door Neil Young geschreven ‘Helpless’ uit de tijd van Crosby, Stills, Nash and Young is er een van. Een nummer dat prima past in het repertoire van McGraw & Fer en onderstreept waar zij de mosterd hebben gehaald.

Live in Nederland:
18 oktober Ramblin Roots festival in Utrecht