Film / Films

American Pie 2

recensie: American Pie 2

.

De eigentijdse versie van Porky’s Pikante Pretpark is terug! Na het succesvolle eerste deel was natuurlijk voor iedereen al duidelijk dat er nog een deeltje moest volgen. In de tussentijd probeerden de acteurs hun eigen dingen uit, maar alleen Seann William Scott (Road Trip, Evolution, Dude Where’s My Car?) lijkt vaste voet op Hollywood-grond te hebben gezet. Jason Biggs en Mena Suvari probeerden het met Loser maar die film kreeg eigenlijk alleen bekendheid dankzij een video clip (Teenage Dirtbag) die licht op de film was gebaseerd.

Alle acteurs zijn weer aanwezig, en dat is voor een vervolg natuurlijk een prioriteit. Het verhaal is absoluut niet relevant voor de film: de vriendengroep uit het eerste deel viert na allemaal twee trimesters op afzonderlijke instellingen gestudeerd te hebben een reunie. Allemaal hebben ze zo hun eigen problemen, die uiteraard over het algemeen met seks van doen hebben. Zat in de eerste film nog een hoofdverhaallijn, deze heeft men nu weggelaten. Eigenlijk is de film een mooie verzameling van allemaal kleine plotjes en sketches.

~

Voor diegenen onder ons die vaak last hebben van plaatsvervangende schaamte: hoed u, want net als in deel 1 zal u daar waarschijnlijk weer veel last van gaan krijgen. Uiteraard is vooral Jim (Jason Biggs) vaak de lul, al dan niet door toedoen van zijn vader (Bill Paxton). Maar toch is het Sean William Scott die met zijn natuurlijk charisma de film voor een groot deel trekt. Hij heeft een hoofd dat gemaakt is voor dit soort films, en het zal voor hem dan ook erg moeilijk worden om een serieuze rol te spelen. Het is namelijk de vraag of het publiek dat van hem pikt.

Al met al is American Pie 2 alles wat je van een opvolger mag verwachten. Verrassend is het zelden, het is zo simpel, platvloers en onderbroekjeslollig als het maar kan, maar als je deel 1 geweldig vond (zelf heb ik er erg om kunnen lachen) dan zit het met deze film ook wel snor.